Runar Sögaard gillar Trump och håller med om att hans mediabild är förvrängd

 Runar Sögaard (RS) uttalade sig i T4:s morgonsoffa om Donald Trump. RS var där, för att det gott bra för honom i TV4 programmet Stjärnkusken, så pass att han tänker licentiera sig som kusk. RS menade att Donald Trumps bild i amerikanska media är totalt förvriden. Så RS håller med Trump i hans syn på media som rena lögnare (fake news). Runar berättar att han under några år arbetade som coutch  i US och veckopendlade och ser sig som USA kännare. Han förutsåg  redan 2015  att Trump skulle bli president 2016. Fin fingertoppskänsla! En själsfrände till Trump med andra ord.

Men hur kommer det sig att RS håller på Trump? Ja, de har en hel del gemensamt. Även om man inte kan säga att Trump är en religiös människa, så håller han god kontakt med de högerkristna i USA. De röstade på honom i presidentvalet och han måste driva deras kärnfrågor.  RS rörde sig ju under sin predikanttid inom den svenska kristna högen. Det var ju i Livets Ord som han gifte sig med Carola Häggkvist. Man får räkna in honom i den fundamentalistiska grenen av kristenheten. I  Intervjuer på senare tid har hans svar i religiösa frågor varit mycket allmänna. RS och den övriga kristna högen i Sverige håller dock på Trump av religiösa skäl. Det handlar om abortmotstånd och begränsningar för HBTQ rörelsen, synen på Israel och rädslan för islamismen i Sverige. Därtill har RS och Trump narcissismen gemensamt.

RS har alltid haft stora tankar om sig själv. Aposteln Paulus räknar upp nio andliga nådegåvor, som en kristen kan ha åtminstone en eller några av. Det rör sig om vishet, meddela kunskap, fast i tron, bota sjuka och göra under osv.  RS hade alla 9 enligt egen utsaga, när det begav sig i predikstolen. De flesta kristna avstår från att erkänna någon nådegåva alls i ren ödmjukhet. Det får i så fall andra bedöma.  I första giftet var Carola det bästa valet bland kristna kvinnor. Hon var etablerad artist och känd. Det sista var ett mål i sig för RS, även om han sagt att hade blivit känd utan Carola. Det skall förstås inte förnekas, att det var av kärlek de förenades. 

Tump har hela sin karriär velat synas. Även om han hatar pressen har hans väggar på Trump Tower kontoret varit fulla med förstasidors bilder av honom själv. Han friserade friskt antalet besökare vid hans presidentinstallation som mest sedan Ronald Reagans tid. När fakta togs fram, visade sig att det var Reagan, som hade den största publiken vid sin installation. Då lanserade Trump något han kallade ”alternativa fakta.” I den betäckningen omgjordes sanning till lögn och tvärt om. Hillary Clintons övertag med 3 miljoner röster i presidentvalet, det berodde på att papperslösa väljare röstade enligt Trump. Det skall han utreda och leda i bevis!! Det räcker inte att han vann valet! Det har förekommit att psykiatriker och psykologer i USA klassat Donald Trump som framstår som en person med en ”malign narcissism”. Så, Trump och RS är själsfränder!  Trump försvaret lär väl bli svenska journalisters frågor till Runar Sögaard framöver och inte hans nyvunna hästintresse och beslutet att bli kusk.

Som en uppdatering kan man nu tillägga att RS har en fängelsedom hängande över sig från tingsrätten. Det rör grovt bristande bokföring av sina inkomster. Han skyller på en sekreterare! Åter igen likheter med Trump. Det lär vara så att RS har klagat på Tingsrättens dom och begärt resning i Hovrätten, men Hovrätten tog in upp ärendet. Då återstår Högsta Domstolen (HD), men de lär inte taupp ärendet. Då blir det 1,5 år i finkan.

Till allt detta har han skrivit en självbiografisk bok utgiven i Norge. Där beskyller han Carola Häggqvist ( första frun) för otrohet, som orsak till att han begärde skilsmässa. Han har ju ett senare äktenskap, som skedde i pompa och ståt med en stor närvaro av kändisar. Det är där han trivs. Men även det äktenskapet brast. Det pratar inte RS om offentligt. Han har säkert fått munkavel från andra frun. Ovanpå detta säger RS i Aftonbladet nyligen, att han varit förlovad med Tilde De Paula, så där bara ”en passant” för att visa att ”jag är en riktig kändis”. Trump likheten tycks alltså kommer fram även i kvinnohistorierna. Enligt RS var orsaken till skilsmässan, att Carola varit otrogen två gånger. Då slängde han skilsmässopappren på köksbordet (enligt sin nya bok). Enligt Carola var det hon som begärde skilsmässa i ett samtal i deras trädgård. De aktuella händelserna och nya boken tycks vara ett försök till revansch från RS att komma tillbaka ut i rampljuset. Att skylla Carola för otrohet, kan vara ett sett att få komma tillbaka och predika i frikyrkan.

Till råga på allt har han ”sålt rätten till sin självbiografiska bok” till produktionsbolaget Made by T och filmproducenten Therese Anselmsson, som om de stod på kö för att få göra filmen. RS säger, att han inbjuder Carola till premiären. Hon kommer naturligtvis inte. Hur många som tycker den filmen lockar är ju en fråga, men kan ju bli en stor besvikelse för RS. Hans kändisskap innehåller ju inget som lockar på djupet. Vad är det som skulle vara häftigt mer än att han sköt Carolas katt och ett rådjur från fönstret ut imot trädgården och fortfarande utnyttjar Carolas stjärnstatus.

Publicerad av Blogginlägg i Tiden

Jag har yrkesmässigt arbetat som barnläkare under hela min karriär. Innan jag var klar med utbildningen, så anknöt jag mig till en forskningsinstitution på Karolinska Institutet under professor Torbjörn Caspersson. Han fokuserade på Medicinsk cellforskning. Jag har brett allmänintresse med fokus på barnsutveckling, samhällsdebatt, politik, religion, konst, litteratur och film. Har ett starkt fotointresse och har haft 4 utställningar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: