Vetenskap och religiös tro

    Tidsepoker    växter      Ryggrads djur Fiskar       svampar            

Med återkommande intervall dyker debatter om jordens, djurens, växternas och människans tillblivelse upp företrädesvis i kristna tidningar, som i tidningen DAGEN 10/1 20/1 24/1 2019. De riktigt tvärsäkra är de s.k. ”skapelsetroende”.  De menar att det finns ingen länk mellan människan och djurriket. Dock säger skapelseberättelsen att Gud skapade Adam ur något som redan fanns. Han lämnade ut den informationen som en metafor. På vilket annat sätt skulle den stora berättelsen framföras. Varför har människan annars lika många anlag för bröst körtlar som suggor? Varför ser vi gälanlag på tidiga människofoster?   Jo, vi hör ihop med djuren och gjorda av samma idoga skaparkraft som de och länkade i en kedja.  Att förneka det är lika oklokt som att förneka biologiska likheten mellan syskon och tro att Gud laddat ner oss alla via en app och hävdar det med emfas.

  • Kvinnan har ju blivit oförkänt belastat som synderskan, som tog för sig av kunskapens träd. Människan hade fått så pass stor bredd på hjärnbarken, att logiska tankar och slutledningar blev möjliga. Vore jag Gud, skulle jag bli lite orolig vad min skapelse skulle kunna ställa till med. Därför uppkom förbudet, att fortsättningsvis skulle Adam och Eva inte få äta av kunskapens träd. Tyvärr var det försent. I bibeltexten står det att kvinnan skulle straffas, genom att föda sina barn i smärta. Nu är det dock så, att smärtan vid förlossning uppstår på grund av att människofoster har ett i jämförelse, med alla andra djur, ett väldigt stort huvud. Därför får den gravida kvinna kraftiga värkar vid sammandragningarna, när barnet skall komma fram. Det är dags att befria kvinnan från denna skuldbeläggelse.
  • Skaparen hamnade i bryderier och ångrade, att han skapat människan, som skulle kunna förstöra alltihop. Därför dränkte han mänskligheten, men lät Noa och hans familj bygga en stor båt och ta med sig alla djuren, innan det stora regnet kom.

Att ta steget till att öppna för att naturen med djur och växter är mina syskon, är en stor befrielse. Man får en breddad hemvist. Då hamnar vi i en stor gemenskap som befriar från kotterier och särskiljandet av individer. Vi kommer för första gången in i Guds stora helhet och är rädda om och vårdar våra släktingar i djurriket. Vi blir ännu bättre miljömedvetna och aktiva i att skydda vår miljö. Jag vill uppmana alla bokstavstroende, att komma in i detta stora rum och inte låta ateisterna ha monopol på denna hemkänsla i detta gigantiska storverk.

Publicerad av Blogginlägg i Tiden

Jag har yrkesmässigt arbetat som barnläkare under hela min karriär. Innan jag var klar med utbildningen, så anknöt jag mig till en forskningsinstitution på Karolinska Institutet under professor Torbjörn Caspersson. Han fokuserade på Medicinsk cellforskning. Jag har brett allmänintresse med fokus på barnsutveckling, samhällsdebatt, politik, religion, konst, litteratur och film. Har ett starkt fotointresse och har haft 4 utställningar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: