Donald Trumps sista mandatperiod som President

Donald Trump är inte längre USA:s president. Han har blivit kejsaren över Trumpismlandet tillsammans med kejsarens familj. GOP (Grand Old Party) dvs det republikanska partiet i Representanthuset har knäat inför kejsaren utan kritik och låtit bli att komma med egna programförslag som en riktning för framtiden, inte heller något diskret litet krav inför konventet. GOP hyllar kejsaren med sitt ”Amerika first” och är med och hurrar och applåderar, när familjen ropar ut sina kommande 12 år i kejsardömet helt i Vladimir Putins anda. Det har möjliggjorts genom Kejsarens totala brist på historieuppfattning och bildning över huvudet taget.

Han kommer fortsatt att inte beblanda sig med statsministrar och presidenter i nämnvärd utsträckning, utan endast de kejsar lika ledarna, såvida han inte får köpa landområden, som t.ex Grönland. Putin står där som nummer ett bland de stora och är redan lierad med Trump, som stöttade honom i valet 2016. Putin har själv skapat sig sitt nära nog tidsobegränsade kejsardöme. Saudiarabiska kungadömet hör också till inre kretsen runt Trump. Det var dit han gjorde sin första utlandsresa som nyvald president. Det normala är att en nykläckt president åker till Kanada eller Mexico som första resa, men så icke Trump. Tänk bara på de fantastiska gåvorna han och Melania fick med sig hem från Saudi. Samtidigt som han fick sälja mycket amerikanska vapen. Samarbetsorgan som FN och WHO vill Trumpism kejasaren helst skrota. De kränker hans självkänsla. Han har redan lämnat WHO och slutat ge ekonomiskt stöd.

Kejsaren har redan brutit internationella överenskommelser, som Parisavtalet för miljön. Iranavtalet för minskade sanktioner till förmån för reducering av atomvapentillverkning likaså, som EU och president Obama arbetade fram. Mycket talar för att Trump snart lämnar NATO. Så kära Tellus förbered er på kejsardömets påverkan runt om i världen. Det kommer inte att gå oss obemärkt förbi.

Nu blev det så att kejsaren var njugg med att skydda undersåtarna från covid-19 pandemin. Det var viktigare att Industrin fick rulla på än att folket fick leva. Han upprepade som ett mantra under våren 2020, att pandemin är snart över. Det budskapet kom i slutet av februari, i mars och i april, då kyrkorna skulle öppna sina rum till gudstjänster. Men det blev bara dimridåer. Allt blev bara värre och under hösten blev det än dubbelt värre. Över 3000 människor dog varje dag. Kejsaren hade nu slutat att kommentera pandemin och kampanjade för sitt kejsardöme i stora rallyn, där hans trogna kärnväljare pressade ihop som sig som i täta sillstim utan ansiktsmasker eller avstånd och smittoeffekten blev stor. Det var inget problem för Tramp. Det var som att han trodde inte på pandemin. Men folket upplevde den påtagligt och många fick se nära och kära dö bort. De såg sambandet mellan pandemin och Kejsarens ointresse. Han vill bara inte stänga ner industrierna, hotellen nöjesparker och hans casinon. Därför valde folket bort Kejsaren.Han var inte mycket att hålla i handen, när den stora krisen kom. Han förlorade valet. Men det örat lyssnade han inte på. I stället drog han igång en ny kampanj, som handlade om valfusk. Kejsaren gick ut hårt med att han hade fått historiens störta valseger, men det föll bort på grund av fusk i vallokalerna. Den som vann valet var däremot Joe Biden, med 306 elektorsröster mot 232 för Kejsaren. Med sin vapendragare och privata advokat Rudy Giuliani attackerade kejsaren loka domstolar med deras bevis på valfusk. Juristerna ansåg dock bevisen alltför tunna. Kejsaren gick till och med upp med två ärenden till Högsta Domstolen, men även där saknades substans i anmälningarna. Kejsaren blev allt mer desperat. Hans första säkerhetsrådgivare Michael Flynn, han kom med det drastiska förslaget till Kejsaren, att han skull ta in militärmakten och attackera de delstater, som Kejsaren tyckte han skulle ha. Det tycktes dock Kejsaren backa från. Han hade någonstans en gräns för tokigheter. I ett livlig stormande idémöte i Vita Huset hade Kejsaren samlat trogna hjältar för brainstorming. Det blev en alltför häftig tillställning, som inte ledde framåt. Nu hoppas Kejsaren på den 6:e Januari 2021, då Senaten skall bekräfta valresultatet under ledning av kejsarens vise president Mike Pens. Där hoppas Kejsaren att allt skall vändas till hans fördel. Den 5 januari sa Kejsaren på ett rally möte med sina trogna , att de kunde nå lita på att Pens gjorde just var Kejsaren ville, nämligen att ej godkänna valet och ge Kejsaren makten.

När den 6: Januari kom hade Kejsaren bett sina kärnväljare att komma till Washington och först träffs utanför Vita Huset. Kejsaren mötte upp till stora skaror av hans kärnväljare. Flera var militanta och beväpnade. Både Kejsaren och hans vapendragare och privata advokat Rudy Giuliani höll tal liksom kejsarsonen, men Kejsaren själv eldade på mest och utropade , att de skulle aldrig ge sig för ett stulet valresultat. Han uppmanade sedan alla sina trogna väljare att gå till Capitolium och Kongressen och visa styrka.

Det blev ett våldsamt tumult och massor av trampister slogs sig in i byggnaden och våldsamheter eskalerade. Fyra personer dog. Föremål stals. Omsider manade Kejsaren för ett slut och bad våldsverkarna att gå hem med tillägget: ”Ni är speciella, vi älskar er”.

Det blev stora protester mot Kejsaren och Senaten och Kongressen röstade till ett Impeachment. Det kommer att bli debatt om det. Det krävs att 15 republikaner röster med demokraterna. Kejsaren fick inte ha kvar makten utan Joe Biden tog över. Kejsaren fortsatte att hävda valfusk, ty i hans personlighet som kejsare fanns inte förluster med i hans psykologiska konstruktion. Därför åkte han hem till sin golfanläggning Lago och deltog inte i installationen av Joe Biden. Det var bortom hans värdighet.

Publicerad av Blogginlägg i Tiden

Jag har yrkesmässigt arbetat som barnläkare under hela min karriär. Innan jag var klar med utbildningen, så anknöt jag mig till en forskningsinstitution på Karolinska Institutet under professor Torbjörn Caspersson. Han fokuserade på Medicinsk cellforskning. Jag har brett allmänintresse med fokus på barnsutveckling, samhällsdebatt, politik, religion, konst, litteratur och film. Har ett starkt fotointresse och har haft 4 utställningar.

En tanke på “Donald Trumps sista mandatperiod som President

 1. Who sitter i knäet på Kina.
  FN är bara en klubb för inbördes beundran
  FN består av allt för många länder som är diktatur, som systematiskt kränker mänskliga rättigheter.
  Tycker Trump har gjort helt rätt som lämnat WHO, som förhala publicering av Corona på begäran av Kina.
  Svensk media är vänster vänster vänster.
  Politiskt Korrekt

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: