Donald Trump som President 2024 vore en större katastrof än 2016

Donald Trump är född i en dysfunktionell familj. Mary L. Trump har skrivit en bok om familjen Trump och särskilt om Donald Trump, sedan han blivit USA:s president 2016. Han var författarinnan Marys farbror. Det blev en stor chock inom Trumpfamiljen skriver Mary, när valresultatet blev klart i november 2016. Modern var konstant sjuklig både somatiskt och psykiatriskt och fanns inte till för Donald och Fadern Fredrick Christ Trump dog i juni 1999. Han var en stor affärsman, men hade ingen tillit till Donalds förmåga, att vare sig skapa eller driva företag. Familjen hade inte givit sonen Donald någon fast vare sig emotionell eller etisk grund att stå på. Detta är den bild som Mary L. Trump ger om den man som defacto blev USA:S president 2016 – 2020.

När det gäller den utbildning som Donald Tump har tillägnat sig, så är den inte mätbar, eftersom han talar med osanning, när den frågan kommer upp. Han har sagt via media, att han var best i sin skola. När man analyserat den slutliga skolavgång, som han var med i, så publiserade en tidning de 65 bästa eleverna i Trumps skola, och Donald Trump var inte med på den listen.

Vid ett möte med en advokat som Trump själv begärt rörande ett privat affärsärende, visade det sig, att Trump hade stora svårigheter att läsa en A4 sida . Han satt mållös och efter ett tag vände han huvudet lätt skamsen åt sida, och villa ha sina läsgladsögn. Det var bara det, att han har inga läsglasögon. Förstummad och skamsen visar bilden ovan, att han har stora problem med läskunnigheten. Det kan vara dyslexi, som han inte har velat erkänna, på grund av sin uppblåsta storhet. En hel serie sådana bilder finns at beskåda på YouTube.

Trumps okunnigheten är inte obetydlig. Nu när klimatkrisen ökar och klimatomställningen går helt åt fel håll, frågade en redaktören på FoxNews, som egentligen är Trumps egen nyhetskanal, vad han tyckte om det. I den frågan har han ett standart svar, som jag hört flera gånger. Trump brukar säga, att vädret har alltid varierat. Ibland översvämningar, ibland häftiga stormar och på vintern stora snöstormar. Det bara händer, menar Trump och har alltid gjort det. Det hörde jag honom säga, vid de stora och omfattande bränderna i Californien under hans president tid. Det som för Trump blir svårt, är att förstå, att klimatomställning, är något man analyserar över en längre tid. Det är en sorts ekvation som krävs, för att kunna tala om klimatkris. Sedan var det ju det där med skolgång och matematik. Nej det saknas hos Trump. I denna fråga blir ett sådant förhållningsätt som president en katastrof för mänsklighetens framtid.

Donald Trump drabbades av två Impeachment händelser. Det första handlade om, att Trump med sin dåvarande advokat Rudy Guiliani ville påvisa korruption utförd av Joe Baden och hans son Hunter Biden i fabriken Burisma i Ukraina. Trump involverade också Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, att undersöka den önskade korruptionen, som skulle ha pågott under valrörelsen 2020. Trump ville dock ha en hake på Zelenskyj, genom att hålla inne med ett lovat vapen embargo tills korruptionen för Biden var påvisad. Härvidlag var. Trump överskred dock sina befogenheter som president, genom att för egen personlig vinning låsa fast statliga pengar. Detta renderade honom en Impeschment belastning. Robert Mueller som slutligen skrev rapporten till kongressen rörande Impeachment dokumentet noterade att, Justitieministern William Barr strukit en hel del av Muellers rapport med en svart tuschpenna i en sorts personlig medkänsla från Barr till Trump, innan den lämnades till Representanthuset för utfrågning. Det kritiserades starkt av demokraterna.

Dondald Trump är ingen intellektuell person utan en känslomänniska. Han yttrar sig också känslomässigt. När han beskrev Robert Mueller efter Impeachment lät det så här: ”He was a shakedown and a disgrace and in follow words: tainted, dirty, rotten, illegal, phony, scam a fixed hoax and the biggest political crime in American”.

Under Impeachment nummer 1 var en av de som förhördes nämligen Trumps dåvarande advokat Michael Cohen. Han sa bland annat i sitt förhör, att Trump tydligt sagt, att han skulle aldrig komma att godkänna en valförlust inför hans andra manadatsperiod. Det besannades senare med råge, då det blev Joe Biden som vann med 7 miljoners marginal. Trumps alla påhitt för att göra valet giltigt för honom, skulle kunna bli en tjock bok. Det mest komiska var när Trump hade räknat ut, att ett tillägg med 11 780 röster från Biden i delstaten Georgia, skulle kunna tippa över valet till Trump. Det kom fram i ett telefonsamtal med Trump och den republikanske valansvarige Brad Riffensperger, som höll stången mot Trump under flera telefonsamtal med hårda påtryckningar. Hela detta långa samtal i telefon skulle vara hemligt, men hamnade dagen efter på Washinton Post och seda på interent och kunde höras över hela världen.

I slutet av valrörelsen 2020, skrev Trump en serie av brev till Justitiedepartementet och resultatlöst begärt av Justitieminister Merrich Garsland, att gå ut offentligt och säga att valet var riggat. Resten skulle Trump sköta själv. Det som fans kvar för Donald Trump, var in i det sista att förlita på sin vice presidenten Mike Pence, och att han i Congressen skulle avstå att godkänna valresultatet den 6:e January 2021. Den stormningen, som Donald Trump då iscensatte den dagen, blev ett våldsamt kaos och intrång ända in till Congressens lokaler med 5 dösfall som följd. Ledamöter, som just hade påbörjat med valet och Mike Pence startat uppläsningen från delstaterna, fick då springa hals över huvud för att gömma sig. I Vita Huset satt presidenten passivt och följde händelsen i sin TV-monitor i 3 timmar. Möjligen satt Trump och väntade på att Mike Pence skulle komma ut och utropa Trumps seger i valet. Hans dotter Ivanka satt i samma rum, och bad honom att stoppa kaoset. När lugnet lagt sig, forsatte i stället Mike Pence räkna delstaternas röster enligt Bides övertag. Trumps förre advokat Michel Cohaen blev besannad med råge (se ovan). Trump gav inte upp trots Bides seger, utan fortsatta söka efter fusket, som han aldrig lyckades besanna.

I början av denna artikel påvisades den dysfunktiotionella familjen, där Trump växte opp. Det fanns ett emosionellt vakuum i Trumps psyke, och han fann den stora grupp av människor, som älskade honom villkorslöst. Det var de som följde honom på hans rallytåg, där han skapade mer showbisness än politiskt utmäjslade program. I stället fanns det skämt och spex, riktat till hans motståndare. Hans juridiska bristfällighet att sköta sin ekonomi och inte betala skatter, blev så pass bristfelliga, att han blivit kallad till skattemyndigheten i NewYork. Han vägrade att gå dit. Denna försummelse hade hans vänner överseende med. De höll själva med om, att det var för höga skatter i USA, nästan värst i världen tilladeTrump. Skulle Trump bara visa ett histogram på skattuttaget på folket i USA, så ligger landet bland de lägsta i världen, men kärleken till Trump övertrumfar allt. Hans trogna har också sköpt hans valfusk, så att merparten av GOP måste svälja den verkligheten. Varför, jo GOP har insett, att Trumps väljarkår är för stor, för att bortse från den. GOP räknar med, att de kan inte vinna något val utan Trump. Nota bene, det är mycket de måste svälja, när de godkänner Trump. Orkar GOP med detta i längden??

Man kan fundera över vad som hade hänt nu i år (2022) mellan Putin och Donald Trump, om Trump lyckads med att övervinna valet med sitt fuskande. Trump har ju sett upp till Putin på ett faderlikt sätt. Vid ett G7 möte i Kanada, då Trump var President i USA, där Putin ej var närvarande, stod Trump framför en påslagen kamera utomhus, och ropade:” Var är Putin? Var är Putin”? Mot Angela Merkel var han betydligt stramare i kroppshållningen. Trump gjorde också ett besök i Finland som president, där han hade ett möte med Putin i totalt enrum i 2 timmar Trump kom ut med ett besked, att han blivit övertygad om, att det inte fanns någon ryssk inblanding i valet 2016. Såldedes hade Mueller fel!? Putin slåg ut Robert Mueller i trovärdighet.

Det var ju FBI chefen James Comey som påbörjade rapporten om rysspåverkan. Då Trump sparkade honom fick Robert Mueller överta rapporten och det fanns en tydlig identifikation på hemlig rysk påverkan. Mueller fann 272 kontakter med Trump aministrationen och 29 fysiska möten med ryssar.

Här på bilden träffarTrump Rysslands utrikesminister till vänster och den ryske amasadören till höger, som var placerad i USA, här i glada vänners lag. Denna bild togs samma dag som Trump avskedade sin förste FBI Chef James Comey. De två, Trump och Comel, hade en ansträngd relation, och Trump hade velat styra Comel, och ha ett fast grepp på honom. Men det stämde inte med vad en FBI chej skall göra. För Trump var ett samtal i Finland med Putin starkare än en professionel utredning. Om Putin hade signalerat till Trump, att han tänkte attackera Ukraina, vad hade Trump svarat då? Trump tyckte ju att den första insatsen av kriget i östra Ukraina var genialt utförd.

Donald Trump James Comey

En av de stora supportrarna till Trump är de högerkristna i USA. Det finns ca 80 miljoner sådana kristna. En stor skara av dessa har Trump räknat på och räknat in till sig. De har fått två viktiga faktorer, som Trump gett dom, och det är, att vara emot aborter och att på alla sätt gynna Israel. En särskild grupp högerkristna har varit i Vita Hustet varje torsdag till bön för Trump under hans första mandat period. Hans gamle advokat Michel Cohaen har berättat, att Trump tyckte det var jobbigt med handpåläggningen och de högljudda bönerna. Men lite får han ju svälja för den stora skarans skull. Trump får ju också räkna med, att de är emot vaccinationer mot covid-19 och ökar därmed dödligheten i den sjukdomen. Under denna period med Biden som president, har de högerkristna förstärkt antalet förebedjare runt om i landet till Trump, så att kan kan komma tillbaka 2024.

Trump har också ett antal kvinnoafärer. Det finns ett tiotal kvinnor, som har anmält honom, för att ha antestat dem i offetliga rum. Han har träffat porrstjärnan Stormy Daniels på ett hotell rum och han har get henne 35000 dollar för att hålla tyst. Cheken är överlämnad av Trumps dåvarande advokat Michael Cohen. Karen McDougal hade en relation med Trump under ett års tid och Karen beskriver relation som känslostark och äkta. Detta hände det år, då Trump blev President och hon besökte TrumpTower i en fest, där även Melana Trump var närande. Karen McDougal har efter relationen var slut sagt ”I am sorry” till Melana. Karen McDouggal finns på YouTube hos Anderson Cooper. En stark intervue. För eller senare hamnar allt om Trump på nätet.

Kommentarsfält:

Publicerad av Blogginlägg i Tiden

Jag har yrkesmässigt arbetat som barnläkare under hela min karriär. Innan jag var klar med utbildningen, så anknöt jag mig till en forskningsinstitution på Karolinska Institutet under professor Torbjörn Caspersson. Han fokuserade på Medicinsk cellforskning. Jag har brett allmänintresse med fokus på barnsutveckling, samhällsdebatt, politik, religion, konst, litteratur och film. Har ett starkt fotointresse och har haft 4 utställningar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: